Как да разкрасим спалнята

Спалнята е стаята, в която прекарваме около 1/3 от живота си, затова тя трябва да отговаря напълно на вашите нужди и да ви действа успокояващо, а не стресиращо. За да ви помогнем да направите спалнята си възможно най-уютна, ще ви дадем няколко съвета.

1. Смесете и разбъркайте
Направете спалнята си по-интересна като смесите различни десени, например райета, корали и китайски мотиви. Опитайте различни комбинации, докато откриете такава, която да ви хареса.
2. Бъдете смели
Спалнята е идеалното място да рискувате, не само защото лесно можете да я промените, но и защото вариантите са безброй. Не се страхувайте да изпробвате всичко, за което се сетите, като се придържате към единственото условие завивките и чаршафите да са в един цвят, но с нюансите можете да проявите творчество.
3. Поставете камини
Камините не е необходимо да се ограничават в рамките на хола. Добавете малко чар на вашето спално помещение с красив дизайн на камина. Тя ще внесе усещане за уют и топлина и ще внесе интересна архитектурна фокусна точка която подчертава оформлението на стаята. Инсталирайте огнището на височина между 30 и 45 сантиметра. Това ще ви позволи да виждате пламъците и топлината на камината, докато си почивате в леглото. От този сайт може да изберете подходящи за вашия интериор камини на дърва.
4. Малко цвят
Не е ли скучно спалнята ви да е само в един цвят? Разнообразете, като боядисате лицевата дъска на спалнята в бели и жълти райета и заложите на симпатични, жълти шкафчета. Това веднага прави стаята много приветлива и слънчева.
5. Боядисайте в синьо
Синият цвят доказано намалява стреса и смъква кръвното налягане – и двете са ключови фактори за пълноценния сън и доброто здраве. Освен това винаги е модерно и е доста популярен избор за цвят на спалнята. Изберете нюанса, който най-много ви допада и го комбинирайте с тапет със син принт, който можете да залепите например на стената зад леглото.
5. Заложете на тропическото
Бамбуковите елементи внасят екзотика и уникалност в спалнята. Ще се вържат идеално, ако практикувате фън шуй. Можете да опитате и с островна тема.
6. Ретро мода
Всеки знае, че ретрото е много модерно и това важи също и за интериора. Спалнята в стил от викторианската епоха изглежда просто страхотно и ви уверяваме, че е много приканваща. Особено подходяща е, ако стаята ви е голяма и имате възможност да я комбинирате с други мебели и декорации от същата епоха.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.