Интериорен дизайн и камини. Стил Loft

Стил Loft

Типичен пример на стил Loft

Думата « Loft “ на английски означава таван. В САЩ има малко по-различно значение: означава помещение на последния етаж на търговската сграда, или склад и е подходящ за камини.Този стил е възникнал от сградите на фабрики на които таваните и ателиетата са превърнати в жилище и е подходящ за камини.До 1950, таванските помещения са много популярни, защото имат по-ниски цени за жилища под наем, както и високи функционални характеристики като големи площи, много светлина и пространство.

По отношение на стила Loft, дизайна включва адаптирането и подреждането на съществуващите различни архитектурни решения за жилищни нужди. За този стил е възможно хармонична симбиоза между голите тухлени стени, водосточни тръби и модерните технологии.
За стила Loftе характерно:
– Минимална сума за неговото създаване
– Пълната липса на вътрешни стени
– Максимално свободното пространство
– -„индустриални отклонение“като: голи тухлени стени, отворени системи, вентилация, улуци и груба не балансирана мазилка.
– В обзавеждането е трудно да се установи един стил, като неговата задача е в напълно отворено пространство да се направи комбинация от антики и нови мебели в кожата
– Цветовия стил включва студени цветове: сиво, кафяво, синьо. Често различните стени могат да имат различни цветове, и дори различни материали .Камина в таванското помещение.

Метална камина

Метална камина в стил Loft

Камините са добро решение за интериор лофт, защото апартамента обикновено е в таванско помещение или горния етаж, и затова няма проблем с изграждане на комин. Обикновено камините и печките време или печките са основните отоплителни средства, а понякога и единственият начин за отопление на стая.В този интериор може широк спектър от стилове на камини. Класическите може да се оформят с дърворезби и мрамор. Съвременните камини включват необичайни геометрични форми от тъмен метал за да се слеят с изобилието на промишлени части.

камина в  стил Loft

Модерна камина в стил Loft

 

Няма специфични изисквания и с типа на камината в къщата на тавана: единственото ограничение може да бъде размерът на камината. Камините които използват за гориво дърва и имат големи огнища може да бъдат много тежки за етажите, затова е необходимо да се поставят само компактни модели с лека конструкция.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.