Камини в интериора – избор и снимки

Камината е централен и важен елемент от интериора, тя създава стилът на помещението в която се намира.
Камините в интериора създават определено атмосфера на топлина и уют. При избора на камина трябва да се определи нейното предназначение, дали е за отопление, или да стане част от декора.

Първата и задължителна стъпка при подбора на камина е изборът на местоположението и в интериорното пространство, нейния размер и материала с който ще бъде облицована. Това е необходимо с цел да се получи хармонично съчетание на стила, дизайна и мебелите в стаята, където ще бъде поставена камината.

Камини и интериор

Камини в интериора

Камина в модерен стил е идеална за вътрешно пространство, облицована е с модерни видове камъни. Същите хармонично съчетават различни текстури: полирана и гладка или грапава и неравномерна.

Камина в модерен стил

Камини в интериора – камина в модерен стил

Камина в стил кънтри е идеална за селска къща. Декорацията е с камък от органичен вид и придава на интериора атмосфера на комфорт типичен за селска къща.

Камина в стил кънтри

Камина в стил кънтри

Камина в класически стил създава органична визия във всяка стая. Покритието на комина често е изработено от естествен, или изкуствен мрамор с различни цветове. Понякога се използва и техника за изкуствено стареене на камъка за да придобие оригинален и стилен външен вид във всеки интериор.

Камина в класически стил


Камини в интериора – Камина в класически стил

Английската камина се отличава със строгост и елегантност в дизайна. Тя може да бъде една прекрасна декорация на офис или хол. Тези камини са малки огнища.

Гръцката камина е открита, обособява около себе си самостоятелна център в стаята. Тази камина е идеала за модерен и просторен интериор.

Камините в хай-тек стил са изработени от съвременни материали като стъкло, стомана и дори пластмаса. Те се отличават със своя висок технологичен, модерен и дързък дизайн. Тези камини имат най-разнообразен външен вид създаден от богатата фантазия на дизайнерите. Към избора на такава камина подходете много внимателно, тъй като тя трябва да се впише правилно се в стила на помещението.

Камини в стил хай-тек

Камини в интериора – стил хай-тек

Като отделен вид се явяват електрическите камини. Те може да се поставят дори в апартаменти на високи етажи. Те са модерни, ефективни и лесн за поддържане камини. Друго предимство на тези камини е,че нямат нужда от комин, имитират живия огън и са абсолютно огнеупорни.

Електрическа камина


Камини в интериора – електрическа камина

 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.